Talian Hayat Untuk Gaza

Dunia Menjadi Saksi Atas Kekejaman Dan Sikap Keganasan Israel Di Perairan Antarabangsa Laut Mediterranean.PERBUATAN jijik dan amat memalukan yang dilakukan oleh rejim Israel pada hari ini dengan mengarahkan komando tentera lautnya menyerang kapal misi kemanusiaan Lifeline for Gaza (LL4G) “MV Mavi Marmara” sehingga mengakibatkan 20 orang terbunuh dan puluhan lagi penumpang yang tidak bersenjata cedera terkena tembakan telah menzahirkan betapa kejam dan ganasnya rejim Israel yang terkutuk itu.HALUAN Malaysia selaku ketua NGO delegasi Malaysia ke LL4G dengan ini mengajak seluruh lapisan masyarakat, tidak kira kaum ataupun agama, agar segera mengutuk dan mencela Israel  atas sikap kurang ajar mereka ke atas pelayaran damai (Freedom Flotilla) yang membawa barangan keperluan hidup harian kepada penduduk Gaza yang semakin terhimpit dek tekanan ketenteraan, ekonomi dan kemanusiaan oleh rejim Israel di bawah pemimpin-pemimpin mereka yang mendapat dokongan kuat Amerika Syarikat dan Britain.

 

Apa tindakan kita? Adakah kita hanya mampu mendengar sahaja? Ya, kita tidak mempunyai kudrat untuk berlayar ke Gaza mahupun mempunyai bantuan kewangan membantu rakyat Gaza yang kian tersepit . Namun apakah kita juga tidak mampu ke masjid menyertai solat hajat dan berdoa agar rakan dan sukarelawan kita berada dalam keaadaan selamat! Rejim ganas ini PERLU disekat oleh kita semua, rakyat Malaysia. Cukuplah dengan kemalangan demi kemalangan, pembunuhan demi pembunuhan yang semakin menjadi-jadi. Jom kita solat hajat beramai-ramai, kita berkumpul di masjid setiap waktu untuk sama solat berjemaah. Kita kurangkan majlis hiburan. Ingatlah rakan-rakan kita yang telah ditawan oleh Israel laknatullah.

Akhirnya kami memohon dan merayu kepada seluruh rakyat Malaysia supaya berdoa dan bermunajat kepada Allah agar menyelamatkan semua sukarelawan yang menyertai LL4G dan menghancurkan Israel laknatullah. Ikuti perkembangan talian hayat untuk gaza @ http://www.lifeline4gaza.org

Posted on June 2, 2010, in E - Catatan Penulis. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: