JOM KE KEDAI BUKU SAYA


JOM KE KEDAI BUKU BAKRI @
www.stormreaders.net/success

Assalammualaikum saudara dan saudari yang dihormati, salam ukhwah….

Terlebih dahulu, saya ucapkan syabas di atas minat saudara/saudari untuk mengetahui PROGRAM STORMREADERS yang menjurus ke arah menjalankan tanggungjawab “Sampaikan daripadaku walau sepotong ayat” (hadis riwayat Bukhari dan Muslim), yang terletak di bahu setiap orang Muslim!Program ini disertai oleh ikon-ikon Telaga Biru, Ust Zahazan Mohamed, Dr Abdul Basit, Dr Zulkifli, Ust Mohamad Abdullah, Ust Mohd Nizam, Ustz Nik Salida, Ust Abdul Rahman, Dato Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah, Ustz Dato Siti Nor Bahyah, Ust Wan Akasyah, Dr Irfan Khairi, Ust Zamri, Dato Hj Ismail Kamus, Dr HM Tuah dan ramai lagi.

Secara asasnya Pelan Pemasaran Stormreaders adalah PELAN JUALAN memandangkan Stormreaders mempunyai kekuatan pada produk yang terbukti BOLEH DIJUAL dan ada MARKET/PERMINTAAN. Untuk makluman, produk Stormreaders bukanlah produk-produk baru dan sebelum ini ianya telah pun dijual secara konvensional oleh penjual-penjual buku termasuklah MPH, POPULAR dan lain-lain tokoh buku.

Lebih istimewa, di Stormreaders produk-produk ini masih dijual pada harga PASARAN, tidak seperti kebanyakkan MLM lain yang menjual produk pada harga yang tidak berasas! Program Stormreaders adalah 100% patuh SYARIAH dan lebih istimewa lagi ada BONUS “OVERRIDING” selepas meninggal dunia (mati), iaitu ilmu-ilmu yang bermanfaat yang telah kita sebarkan melalui penjualan bahan-bahan ilmu ini, InsyaALLAH…

Setelah mendaftar, saudara/saudari akan menerima keperluan-keperluan perniagaan iaitu kedai dan pejabat maya ( e-store dan e-net), katalog dan kit permulaan perniagaan. Dengan kelengkapan ini, saudara/saudari boleh promosikan e-store tuan secara online dan pada masa yang sama saudara/saudari juga boleh MENJAJA SECARA KATALOG yang dibekalkan kepada kenalan-kenalan saudara/saudari samada rakan sekerja, sepejabat, jiran-tetangga, ahli keluarga dan sanak saudara dan sesiapa sahaja, untuk membuat jualan secara “offline”.

Untuk aktif dalam rangkaian, saudara/saudari boleh mulakan langkah dengan mendaftar sebagai PENGEDAR. Saudara/saudari perlu sediakan maklumat-maklumat seperti dalam pdf file “member profile” yang saya emailkan bersama ini untuk pendaftaran.

Bayaran ialah RM90 Keahlian + Tempahan Produk sebanyak 100cp. Bayaran RM90 Keahlian ini adalah untuk perkara berikut:-

RM30 – KAD AHLI merangkumi Insuran Takaful Kemalangan Diri sebanyak RM30k dan Khairat Kematian
RM3k TAHUNAN.

RM30 – SEWA KEDAI MAYA ( e-store www.stormreaders.net/[nama-kedai] ) dan SEWA PEJABAT MAYA ( e-net, akan dapat login ID, Password dan E-Wallet )- TAHUNAN.

RM30 – KIT PERNIAGAAN ( Borang Keahlian untuk sponsor ahli baru, Katalog, Borang pesanan buku, buku resit, Profile Syarikat termasuklah Pelan Pemasaran, tips-tips dan maklumat-maklumat lain ) – SEKALI SAHAJA.

Manakala mata 100cp pula “lesen” menjadi PENGEDAR dan membolehkan saudara/saudari membuat PENAJAAN (SPONSOR ) Rakan Pengedar Baru. Nilai RM untuk 100cp ini bergantung kepada kombinasi buku-buku yang saudara/saudari tempah. Bersama-sama ini saya sertakan pdf senarai buku yang available dan nilai cp untuk setiap buku. Saudara/saudari boleh tinjau e-katalog di e-store saya ( www.stormreaders.net/success ) tetapi di e-store ini maklumat cp tidak dinyatakan.

Setelah menjadi PENGEDAR, saudara/saudari layak menjana 5 hingga 9 jenis PENDAPATAN yang terdapat di dalam Pelan Pemasaran yang disediakan :-

1) Komisen harian jualan e-store peribadi sebanyak 20% daripada nilai setiap jualan.

2) Bonus overriding bulanan e-store tajaan sebanyak 10% dengan syarat e-store peribadi saudara/saudari mencapai jualan minima berjumlah  RM500 dalam bulan tersebut.

3) Perkongsian 5% daripada jumlah jualan bulanan e-store global, dengan syarat e-store peribadi saudara/saudari mencapai jualan minima berjumlah RM1000 dalam bulan tersebut.

4) Komisen jualan peribadi sebanyak RM15 apabila saudara/saudari menaja/memperkenalkan rakan Pengedar Baru. Saudara/saudari boleh menaja seberapa ramai rakan Pengedar Baru selagi mampu, tiada limit.

5) Bonus overriding jualan kumpulan sebanyak RM45 untuk gabungan 3 rakan Pengedar Baru dari rangkaian yang berasingan dibawah saudara/saudari. Perkembangan rangkaian ini tidak dihadkan bilangan tingkatnya ( level ), tetapi bonus ini dihadkan kepada maksima RM4500 seminggu atau 100 gabungan.

bonus harian = RM45/ Gabungan ( 100 : 100 : 100 )

4 PENDAPATAN lagi akan layak diperolehi apabila saudara/saudari maju ketahap PENGARAH.

PENDAFTARAN hanya boleh dibuat secara “ONLINE” oleh Pengedar yang telah berdaftar ( seperti saya ). Untuk pendaftaran, saudara/saudari perlu membuat bayaran yang diperlukan RM90 + NILAI TEMPAHAN BUKU 100cp terlebih dahulu. Bayaran boleh dibuat ke akaun CIMB 06010723559520 (AL BAKRI MOHAMMAD)type here -Bakry Mohammad 14/06/2010 16:09 -Bakry Mohammad 14/06/2010 16:09 . Sesudah saya terima bayaran dan maklumat yang diperlukan, saya akan terus PROCEED PENDAFTARAN saudara/saudari. Sejurus selepas pendaftaran, saudara/saudari akan terima Login ID dan Password serta URL untuk kedai maya (e-store) melalui email dan boleh mula bergiat aktif mempromosikan e-store saudara/saudari. Manakala produk yang ditempah untuk 100cp tadi akan diposkan kepada saudara/saudari bersama-sama dengan kit perniagaan ( kos pos ditanggung oleh Stormreaders ). Saudara-saudari juga boleh pilih untuk collect produk-produk tersebut di HQ Stormreaders di Damansara Damai.

Percaya atau tidak, saudara/saudari tidak akan rugi walau sedikit pun jika menyertai program ini kerana :-

1) Saudara/saudari membeli produk Stormreaders pada harga pasaran, untuk menambah ilmu pengetahuan, motivasi diri dan keluarga.

2) Menambah koleksi buku-buku ilmiah yang berkualiti tinggi dari segi content dan persembahan dan membawa cahaya ( ILMU ) ke dalam rumah yang menjadi bahan rujukan apabila perlu.

3) Secara tidak langsung telah menjana “HASANAH”, menjalankan kerja-kerja “DA’EI” (BERDAKWAH ) dengan menyebarkan ilmu yang bermanfaat melalui jualan bahan-bahan ilmiah yang berkualiti.

4) Mengeratkan SILATURRAHIM melalui pembinaan RANGKAIAN.

5) Menyumbang ke arah budaya membaca ( bahan-bahan ilmu yang berfaedah ) dikalangan masyarakat ( IANYA BERMULA DARI SETIAP KITA ).

6) Stormreaders baru sahaja membuka keahlian pada 01.12.2009 yang lepas. Setakat ini, baru ada hampir 4000 orang ahli yang telah berdaftar. Rangkaian masih terlalu “mentah” jika dibandingkan dengan syarikat MLM lain yang telah mencapai ratusan ribu ahli. INILAH PELUANG
KITA MENJADI ORANG YANG TERAWAL.

7) Syarikat 100% milik BUMIPUTERA ISLAM, perniagaan khusus untuk umat ISLAM untuk memajukan ekonomi umat ISLAM.

8) Pelan 100% berasas dan patuh
SYARIAH,
jauh dari unsur gharar, syubhah dan kezaliman. Pendapatan yang diperolehi adalah jelas dan nyata sumbernya dan didasari oleh akad-akad yang sah. Rezeki halal lagi toyyibah, memberi ketenangan jiwa!..

9) hmmm… terlalu banyak kalau nak terus disebut, termasuklah boleh dapat tax exemption ( pengecualian cukai ) untuk buku yang kita beli…

Sekiranya ada sebarang pertanyaan sila sms 016-3987048 atau email success@stormreaders.com

Ikhlas,

AL BAKRI MOHAMMAD

Storm BizPartners

Email: bakri88@gmail.com

H.P : 016-3987048

Posted on June 15, 2010, in E-Business. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: