Kenaikan Harga Barang Makin Terasa

Den nak keutara isu kepenggunaan..Alahai…baru minggu lepas den boli nasi kukus di kota damansara harganya RM5.00 sebungkus tapi o mang aiii dah naik rm5.50. Den boli jugak laa tapi dalam keadaan yang merungutđŸ˜¦ . Tanya penjual dia kata ” Bang..harga barang semua dah naik “..mudah jawapan si peniaga dan meletakkan beban kenaikan barang pada pengguna. Dalam hati berkata…Berhenti makan nasi kukus walaupun ianya satu kegemaran. Bila harga minyak naik maka semua harga barang naik hatta harga hartanah juga semakin naik..Nasib baik den dah boli rumah.

Untuk menyedapkan hati..Di Malaysia ini ramai yang mati kerana terlebih makan. Justeru itu situasi ini perlu dikawal. Harga barang akan tetap naik tapi kita kena kawal perbelanjaan. Kurangkan makan diluar dan berjimat dalam perbelanjaan. Jadilah pengguna yang bijak ! Kalau tidak tak sampai akhir bulan poket dah kosong terutama yang ada keluarga yang besar..Apo nak den kato….buekla kojo part time @ business part time macam den ni.

Posted on March 11, 2011, in Isu Semasa. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Patimah @Mariam Hj.Aiee

    Asslmkom En,
    Saya akui memang lama dah menyepi…….banyak tugas dan komitmen yang perlu dibereskan…..tapi saya memang sering jua berhubungan secara talian telefon dengan geng2 yang rapat.
    Agaknya tentu dah maju perkembangan bisnes encik…….itulah yang sebaiknya……tambahan sikap berjimat cermat kan mmg digalakkan.Mulai sekarang elok usahakan tanaman sayuran hijau di belakang rumah disamping kita dapat hijaukan alam sekitar…..terutama kalau kita di kampung.

    • Terima Kasih atas pandangan. Itulah aktiviti saya hujung minggu Ahad jika tiada aktiviti lain. Berkebun dan bercucuk tanam sambil beridah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: