Category Archives: Isu Semasa

Kenaikan Harga Barang Makin Terasa

Den nak keutara isu kepenggunaan..Alahai…baru minggu lepas den boli nasi kukus di kota damansara harganya RM5.00 sebungkus tapi o mang aiii dah naik rm5.50. Den boli jugak laa tapi dalam keadaan yang merungut 😦 . Tanya penjual dia kata ” Bang..harga barang semua dah naik “..mudah jawapan si peniaga dan meletakkan beban kenaikan barang pada pengguna. Dalam hati berkata…Berhenti makan nasi kukus walaupun ianya satu kegemaran. Bila harga minyak naik maka semua harga barang naik hatta harga hartanah juga semakin naik..Nasib baik den dah boli rumah.

Untuk menyedapkan hati..Di Malaysia ini ramai yang mati kerana terlebih makan. Justeru itu situasi ini perlu dikawal. Harga barang akan tetap naik tapi kita kena kawal perbelanjaan. Kurangkan makan diluar dan berjimat dalam perbelanjaan. Jadilah pengguna yang bijak ! Kalau tidak tak sampai akhir bulan poket dah kosong terutama yang ada keluarga yang besar..Apo nak den kato….buekla kojo part time @ business part time macam den ni.

Advertisements
%d bloggers like this: